Žene sa imenom MARINA su AMBICIOZNE i SNALAŽLJIVE a sa sobom nose LjUBAV i MIR!

Žene sa imenom MARINA su AMBICIOZNE i SNALAŽLJIVE a sa sobom nose LjUBAV i MIR!

10 јула, 2019 Off By botanika

Drage naše MARINE, kažu da vaše ime znači, ljubav, mir i veliku staloženost. Vi ste pomalo i misterozne, ne pokazujete svima odmah svoje pravo lice. Jednostavno vi ste neko ko zaista bira koga će pustiti u svojoj blizini, i to vam kroz život mnogo znaći. Ne dozvoljavate ljudima da vas na bilo kakav naćin prevare.

Iako je u poslednjih nekoliko godina ime Marina bilo nepravedno „zapostavljeno“, njegova se popularnost i „stara slava“ polako vraćaju i ovo žensko ime se sve češće sreće među imenima koja se daju novorođenim devojčicama u zemljama regiona ali i u celom svetu. Ali je zato vaša duša velika kao more.

Najpopularnija pesma koja je posvećena nekoj Marini, jeste ona koju je izvodio italijanski pevač Roko Granata, a koja je napisana još davne 1959. godine, i zove se „Marina, Marina, Marina“.

Poreklo ženskog imena Marina 

Ime Marina je poreklom iz latinskog jezika, i potiče od reči „marine“, što ima značenje „morska pena“.

 

Marina se u grčkoj mitologiji smatra zaštitnicom moreplovaca, a veruje se da ima i neku blisku povezanost sa grčkom boginjom Afroditom, a za koju se upravo smatra da je rođena iz morske pene, i da je zato bila nesvakidašnja lepotica i simbol ljubavi i plodnosti.

Neki etimolozi veruju da je ime Marina, varijacija ličnog imena Marija, ali je to malo verovatno jer se ovo žensko ime pojavilo još u XIII veku, a kao originalno vlastito ime u Grčkoj i Italiji.

Takođe, postoje ineke pretpostavke da ime Marina potiče od muške imenice „Mario“ ili pak reči „mariore“, ali njegovo značenje ostaje isto, a što će u daljem tekstu biti i opisano malo detaljnije. 

Šta znači ime Marina? 

Bez obzira na pretpostavljeno poreklo, odnosno na to koja je od pomenutih hipoteza najtačnija, značenje imena Marina je „morska“; „rođena iz morskih talasa“; „morska sirena“, dok savremeni prevod reči znači „morska luka ili pristanište.Nastavak na sledecoj strani.

Стране: 1 2