10 svakodnevnih loših navika: Zbog njih vaša koža izgleda 10 godina starije!

10 svakodnevnih loših navika: Zbog njih vaša koža izgleda 10 godina starije!

11 маја, 2018 Off By ludarito

6. Korišćenje tableta ili pametnog telefona

 

U tablet ili pametni telefon obično gledamo sa spuštenom glavom, što može da dovede do edema oka i „kornjačinog vrata„: mlitave kože i bora. Pokušajte da ne držite glavu savijenu sve vreme dok se dopisujete ili surfujete internetom.

 

7. Jastučnica

 

Pamučna posteljina je standardan izbor. Međutim, jastučnice od ovog materijala mogu da oštete kožu i dovedu do stvaranja bora. Šanse za to su veće ako spavate na strani, stalno se okrećete u snu i tako trljate lice o jastučnicu. Zbog toga koristite svilenu ili satensku jastučnicu jer izazivaju manje trenja. Takođe, ne zaboravite da redovno menjate jastučnicu kako biste izbegli mrtve ćelije kože i sakupljanje bakterija. Ovo će vas zaštititi od iritacija.

 

8. Razgovaranje telefonom

 

Držanje telefona između uveta i ramena dovodi do stvaranja bora na vratu i opuštanja obraza. Ako često razgovarate telefonom, koristite slušalice.

 

9. Naslanjanje brade na ruku

 

Ako imate običaj da držite bradu na ruci dok sedite ispred kompjutera, pokušajte da to ređe radite. Koža lica postaje manje elastična u tom položaju, što dovodi do opuštanja i preranog stvaranja bora.

 

10. Mrštenje

 

Tuga dovodi do izraza lica koji su štetni za vašu kožu: namrštene obrve, skupljene usne i napeti mišići lica. Svaki put kada shvatite da se mrštite, pokušajte da zamislite kako pomerate uši nazad bez dodirivanja. Možda zvuči smešno, ali pomaže jer je nemoguće mrštiti se i pomerati uši u isto vreme.

Стране: 1 2